Kogelbiefstuk met asperges

Ingredi├źnten (4 porties)

  • 125 gram kogelbiefstuk
  • 200 gram groene aspergetips
  • 140 gram parmaham
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 90 gram margarine
  • 250 gram kastanjechampignons (gesneden)
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding

  1. Laat de kogelbiefstuk ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een liter water aan de kook. Was de aspergetips en snijd een stukje van de uiteinden. Doe ze in het kokende water en kook ze in 2-3 minuten gaar. Laat ze uitlekken. Wikkel een plakjes parmaham om drie aspergetips. Doe dit ook bij de rest van de asperges en parmaham.
  3. Besprenkel de kogelbiefstuk met wat zout en peper en bereid ze in een pan (naar wens). Bak in een andere pan de aspergetips met parmaham en de kastanjechampignons.
  4. Plaats alles op een bord en strooi de Parmezaanse kaas erover.

 

Voedingswaarde (per portie)

Calorie├źn: 385 kcal

Koolhydraten: 6,5 gram

Vetten: 19,7 gram

Eiwitten: 47 gram