Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten (4 porties)

  • 500 gram (mager) rundergehakt
  • 50 gram croutons
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • Zwarte peper
  • Knoflookpoeder
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 800 gram gepelde tomaten (2 blikken)
  • Zout
  • Laurierblad
  • 1 (klein) blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 ui
  • 250 gram koolhydraatarme spaghetti

 

Bereiding

  1. Pak een grote kom en meng hierin het rundergehakt, verkruimelde croutons, Parmezaanse kaas, peterselie en een losgeklopt ei. Voeg naar smaak peper en knoflookpoeder toe. Meng het geheel door elkaar en vorm met de handen 12 balletjes. Dek ze af en zet ze in de koelkast.
  2. Doe een beetje olijfolie, gesneden knoflook en ui in een grote koekenpan. Voeg na een paar minuten de gepelde tomaten, het laurierblad en wat zout toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat dit 40 tot 90 minuten sudderen.
  3. Vervolgens kunnen de tomatenpuree, basilicum en wat zwarte peper toegevoegd worden. Voeg de gehaktballen toe. Laat dit 20 – 30 minuten sudderen. De gehaktballen dienen gaar te zijn.
  4. Maak de spaghetti volgens de verpakking. Verdeel het – samen met de saus en gehaktballen – over de borden.

 

Voedingswaarde (per portie)

Calorieën: 557 kcal

Koolhydraten: 25,1 gram

Vetten: 17 gram

Eiwitten: 59,8 gram