Bananenbrood

Ingrediënten

  • 130 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2 (rijpe) bananen
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • Zout
  • Handvol noten
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • Scheutje olie
  • Optioneel: 1 eetlepel Stevia poeder
  • Optioneel: geschaafde amandelen om het brood te garneren

 

Bereiding

  1. Laat de oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Maal de bananen fijn in een blender. Doe alle droge ingrediënten in een kom door elkaar gemengd worden. Voeg vervolgens de banaan en de eieren toe. Meng het met een garde tot een mengsel.
  3. Vet een kleine cakevorm in (met de olie) en doe hier het beslag in. Garneer het eventueel met wat geschaafde amandelen.
  4. Zet de cake 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het na afloop in gelijke stukken.

 

Voedingswaarde (per sneetje)

Calorieën: 108 kcal

Koolhydraten: 5,8 gram

Vetten: 8,8 gram

Eiwitten: 3,8 gram